Chévre- och parmasnurror

Med risk för att låta tjatig. Men detta är verkligen en kanongod och enkel förrätt!

Härligt att blanda i creme fraichen för att mjuka upp getostsmaken.

 

Betyg: *****

4 portioner

 

Recept:

100 g parmaskinka, 8 skivor

200 g chévreost

200 g äkta creme fraiche

1 kruka gräslök

100 g rostade och saltade pumpakärnor

bladspenat och körsbärstomater

 

Marinad:

1 dl olivolja

2 msk smält/flytande honung

3 msk balsamvinäger

0,5 rödlök, hackad

salt och peppar

 

  • Ta bort det vita skalet på chévreosten och mosa med gaffel. Mixa tillsammans med creme fraichen (använd inte ICAs egna, då blir konsistensen rinnig- som på bilden)
  • Tillsätt klippt gräslök.
  • Lägg ut parmaskinkan och lägg en matsked av röran på varje skiva och rulla ihop.
  • Blanda ingredienserna till marinaden i en skål.
  • Lägg babyspenat på tallrikarna, på med parmasnurrorna, några körsbärstomater, ringla över marinaden och avsluta med att strö på pumpafrön.

Perfekt även på tapasbordet.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

receptbox

mat, bak & inspiration

RSS 2.0