Fluffig chokladtårta

 
Ingredienser:
250g smör
250g socker
250g 70% choklad
5 ägg
 
Rör ihop socker och smör i en kastrull, så sockret löses upp helt. Blanda i chokladen och låt svalna lite. Blanda i äggulorna.
 
Vispa äggvitorna hårt och blanda i dem i resten av smeten. Häll hälften av smeten i en ugnsfast form med avtagbara kanter och  grädda i 175 grader 15-20 minuter. Låt resten stå i kylen.  
 
Ta fram smeten ur kylen och lägg på när den gräddade kakan svalnat. Ställ in i frysen och låt den stå ett par timmar, gärna en dag.
 
Ta fram och skär upp precis innan servering. Strö över lite flingsalt på varje bit och servera med bär och glass/grädde.
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

receptbox

mat, bak & inspiration

RSS 2.0