Snabbaste cheesecaken

4 portioner ingredienser:
250 g hallon
250 g blåbär
1 paket vaniljkesella
1 paket Philadelphia
8 digestivekex
2 rutor 70% chokald
Gör såhär:
Krossa digestivekexen. Blanda Philadelphia och vaniljkesella. Varva bär, kesellaröra och digestivekex i en fin glaskupa. Toppa med lite riven mörk choklad.
 

Svalkande isglass innehållande endast frukt & bär

 
 
 
Ingredienser:
Kiwi
Jordgubbar
Mango
 
Gör så här:
Mixa bären/frukten var för sig. Varva sedan i isglassformar och frys in.
 

Avocado-cheesecake, utan tillsatt socker

 

 

 

ingredienser botten:

15 gram smör

1dl mandemjöl

1 tsk kokosmjöl

6 daddlar

ingredienser fyllning:

1 avokado 

halv burk mascarpone

1 ägg

2 msk stevia

2 tsk kakao

1 krm vaniljpulver

Botten Mixa de torra ingrediensera med varandra, och blanda till sist ner det rumsvarma smöret. Tryck ut degen i en liten springform (12 cm). Förgrädda bottnen i 5 minuter.

Fyllning Lägg alla ingredienser till fyllningen i en bunke/mixer och mixa tills alla ingredienser blandats. Fördela fyllningen ovanpå den förgräddade bottnen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 13-15 minuter.

Servera med bär, fruktsallad och en klick glass eller grädde. 

Fluffig chokladtårta

 
Ingredienser:
250g smör
250g socker
250g 70% choklad
5 ägg
 
Rör ihop socker och smör i en kastrull, så sockret löses upp helt. Blanda i chokladen och låt svalna lite. Blanda i äggulorna.
 
Vispa äggvitorna hårt och blanda i dem i resten av smeten. Häll hälften av smeten i en ugnsfast form med avtagbara kanter och  grädda i 175 grader 15-20 minuter. Låt resten stå i kylen.  
 
Ta fram smeten ur kylen och lägg på när den gräddade kakan svalnat. Ställ in i frysen och låt den stå ett par timmar, gärna en dag.
 
Ta fram och skär upp precis innan servering. Strö över lite flingsalt på varje bit och servera med bär och glass/grädde.
 
 
 
 

receptbox

mat, bak & inspiration

RSS 2.0