Chokladterrin med nötcrunch och rosmarin&apelsinsalt

12 portioner Chokladterrin: 100 gr 70%choklad 100 gr Marabou mjölkch. 1 dl vispgrädde 25 gr smör Sätt ugnen på 125 grader. Smält chokladen över vattenbad och blanda i övriga ingredienser till en jämn smet. Klä en avlång form med 2 lager plastfolie. Häll i smeten och grädda i ca 15 min. Låt svalna och ställ sedan kallt. Går kanon att frysa. NÖtcrunch: 1 dl valnötter 1 dl pistagenötter 1 dl solrosfrön 2 tsk vatten 1 msk ljus sirap 1 msk solrosolja Grovhacka nötterna och blanda med resten av ingredienserna. Rosta i ugnen på 175 grader, ca 15 min, rör inland så de får en jämn bränna :) Rosmarin&apelsinsalt: 2 msk flingsalt 2 kvistar färsk rosmarin 0,5 apelsin, rivet skal Mortla salt, rosmarin och skal så att smakerna blandas. Servera med grädde, färska bär och strö lite crunch och salt över terrinen.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3356804/images/2012/pic_501e08c7ddf2b367470005ab.jpg" class="image">

receptbox

mat, bak & inspiration

RSS 2.0