Het Thaisoppa


Het och enkel thaisoppa.


Betyg: *****

Recept:
3 kycklingfilé
1 broccoli, á 250g
1 paprika
2 lök
2 morötter
halv blomkål
2 vitlöksklyftor

1 lime
2-3 små chili (chipotle)
1 msk röd currypasta
1 msk grön currypasta
2 burkar kokosmjölk
fisksås (eller salt)

 

  • Förbered grönsakerna och kycklingen genom att skära dem i lagom stora bitar.
  • Skala vitlökarna och lägg dem på skärbrädan, krossa dem (för att frigöra smakerna) och hacka därefter dem i små bitar.
  • Fräs lök, vitlök och hackad chili, tillsätt morötter, stjälken på broccolin, blomkål och kyckling. Stek någon minut.
  • Tillsätt alla grönsaker utom paprikan. Häll över kokosmjölk och currypasta och koka upp.
  • Smaka av med fisksås och lime och tillsätt eventuellt mer currypasta för starkare smak. Kom ihåg att koka upp varje gång du tillsatt currypastan, det är först då hettan frigörs.
  • Tillsätt paprikan precis innan servering.

 

Kan serveras med ris eller nudlar.

Fräsch vårsallad

Efter att påsken tillbringats i Trysil, Norge med massa jobb, sena kvällar och restaurangmat kändes det så härligt att laga till denna fräscha vårsallad! Härliga färger och goda smaker - me like!

Betyg: ***
4 portioner

Recept:
1 färsk broccoli, ca 250 g
1 paprika
4 kiwi
12 rädisor
1 pkt fetaost (Zetas)
8 soltorkade tomater (ICAs i olja på burk)
2 stora tomater

Färsk basilika, olivolja, Trocomare Örtsalt

  • Dela och ångkoka broccolin lätt.
  • Skiva grönsaker och kiwi, lägg upp snyggt på fyra fat.
  • Toppa med fetaost, klippta soltorkade tomater, olivolja, örtsalt och färsk basilika.

Picknicksallad

Snabb och fräsch sallad för vårens första picknick,

går perfekt att göra kvällen innan.

 

Betyg: ****

4 picknickboxar

 

Recept:

4 laxfiléer

1 påse blandsallad

1 burk körsbärstomater

1 burk bönor

1 rödlök

Andra grönsaker som finns hemma, eller efter tycke och smak :)

 

Dressing:

0,5dl Olivolja

1,5 msk dijonsenap

1 vitlöksklyfta

1 lime

1 msk äppelcidervinäger

salt och peppar

 

  • Skär laxen i kuber och stek i hälften av olivoljan. När laxen är klar, pressa över limen.
  • Lyft upp laxen och blanda den i salladen.
  • Häll resten av olivoljan + övriga ingredienser i stekpannan (som är borttagen från plattan) och blanda.
  • Blanda dressingen med salladen och portionera i 4 boxar. Strö gärna över lite färsk basilika.
  • Snabbt, gott och enkelt :)

receptbox

mat, bak & inspiration

RSS 2.0