Asiatinspirerad kyckling

Stark mat med många olika smaker är något som jag gillar. Detta rätt var både söt och sur, men tyvärr inte alls hot. Nästa gång ska jag prova att tillsätta lite currypasta eller mer chili och kanske lite vitlök. Någon mer touch behövs i vart fall :)

 

Betyg: ***

4 portioner

 

Recept:

4 kycklingfiléer

1 färsk röd chilipeppar (mer för starkare smak)

1,5 msk riven ingefära

0,75 dl vitvins- eller äppelcidervinäger

1 msk honung

1 lime (saften)

salt, eller fisksås efter smak

500 g haricot verts.

Färska basilikablad

 

Kan även serveras med ris.

 

  • Hetta upp lite olivolja med vinäger, honung, lime och salt/fisksås. Tillsätt strimlad chili och ingefära. Stek ca 2 minuter, tills vätskan kokat in lite.
  • Skär kycklingfiléerna i ca 4 delar på längden och lägg ner i stekpannan. Stek ca 5 minuter.
  • Tillsätt haricot verts och stek tills kycklingen är helt klar och bönorna varma.
  • Lägg upp och dekorera med färska basilika och lime.

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

receptbox

mat, bak & inspiration

RSS 2.0