Minipiroger

Minipiroger:
Idag bakade jag och Siri minipiroger. Det tog längre tid än vi tänkt oss, ca 3 timmar allt som allt. Men goda och extremt små och söta blev de. Ca 8-10 cm långa - kanon på buffébordet, med olika fyllning. Eller som kvällsmat med en god sallad till. Vi gjorde ett vegetariskt alternativ med spenat och ett med kyckling.

Vi använde oss av detta pirogrecept:  En halv sats är lagom.

Betyg: *** (pga lång tid)

30 st, ugn 225 grader

Vegetariskt:
Fryst spenat
Ricottaost
Sweet chili sås
Salt & peppar
  • Tina spenaten och blanda tillsammans med ricottaosten. Smaka av med salt, peppar och sweet chili sås.
Kyckling:
1 kycklingfilé
Mozzarellaost
Sweet chili sås
Salt & Peppar
  • Hacka kycklingen i tärningar, ca 1 cm. Stek gyllenbruna och smaka av med salt och peppar.
  • Lägg några kycklingbitar i degen, häll på lite chili sås och mozzarella.

När pirogerna är fyllda, viks de ihop och trycks längs kanterna med en gaffel. Sedan får de jäsa i 20 minuter till. Därefter in i ugnen ca 10 minuter.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

receptbox

mat, bak & inspiration

RSS 2.0