Kladdkaka

Godaste kladdkakan görs med extra mycket vaniljsocker och kakao.

Här serveras den med vaniljglass, varma hallon och chokladsås.


Betyg: *****

1 kladdkaka eller ca 12 kladdmuffins, ugn 175 grader

 

Recept:

100 g smör

2 ägg

2 dl socker

3 msk vaniljsocker

7 msk kakao

2 dl vetemjöl

 

  • Smält försiktigt smöret i en kastrull. Låt det stå framme och svalna.
  • Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
  • Tillsätt vaniljsocker och kakao, vispa på lägsta hastighet.
  • Tillsätt mjölet och sist det smälta smöret. Vispa försiktigt ihop.
  • Häll upp i en rund form (som kan smöras och bröas) med avtagbar kant. Eller i muffinsformar.
  • Kladdkaka gräddas ca 12 minuter.
  • Kladdmuffins ca 8 minuter.
  • Därefter får de stå och stelna och svalna.

Tips! Gott att lägga i lite hackade geishabitar samtidigt som smeten i muffinsformarna.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

receptbox

mat, bak & inspiration

RSS 2.0