Fröbröd med Cashew Cream Cheese

Fantastiskt bröd utan mjöl. Perfekt mellanmål och lätt att ta med.
Ta brödet från frysen, utan att tina. Dela och fyll med
cashew cream cheese och ta med.
Behövs ingen kylklamp!
Betyg: *****
10-12 st, ugn 175 grader

Fröbröd:
0.5 kg morötter
2 dl mandel
2 dl solrosfrön
2 dl pumpakärnor
1 dl linfrö
4 ägg
  • Skala och riv morötter. Mixa hälften av morötterna med nötter och frön. Blanda i resten av morötterna.
  • Vispa äggen och rör ner i smeten.
  • forma till bullar och grädda på bakplåtspapper ca 60 minuter.
Cashew Cream Cheese:
2 dl naturella cashewnötter
0.5 citron + skal
1 avocado
0.5 dl  färska örter t.ex. gräslök el. basilika
salt
  • Blötlägg cashewnötterna över natten (finns ej tiden, går det fint ändå, bara tillsätt lite mer vatten i slutet).
  • Skölj av och lägg nötterna i en matberedare. Riv skalet och pressa i saften från citronen.
  • Mixa tillsammans med avocadon och örterna.
  • Späd eventuellt med vatten och smaka av med salt.

Brödet går bra att frysa och cream cheesen håller en vecka i kylen.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

receptbox

mat, bak & inspiration

RSS 2.0