Kladdkaka
Godaste kladdkakan görs med extra mycket vaniljsocker och kakao.
Här serveras den med vaniljglass, varma hallon och chokladsås.
Betyg: *****
1 kladdkaka eller ca 12 kladdmuffins, ugn 175 grader
Recept:
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 msk vaniljsocker
7 msk kakao
2 dl vetemjöl
- Smält försiktigt smöret i en kastrull. Låt det stå framme och svalna.
- Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
- Tillsätt vaniljsocker och kakao, vispa på lägsta hastighet.
- Tillsätt mjölet och sist det smälta smöret. Vispa försiktigt ihop.
- Häll upp i en rund form (som kan smöras och bröas) med avtagbar kant. Eller i muffinsformar.
- Kladdkaka gräddas ca 12 minuter.
- Kladdmuffins ca 8 minuter.
- Därefter får de stå och stelna och svalna.
Tips! Gott att lägga i lite hackade geishabitar samtidigt som smeten i muffinsformarna.

Kommentarer
Trackback