Prinsesstårta
Vårig prinsesstårta med tre lager fyllning,
dekorerad med rosor och blad av marsipan.
Betyg: ****
12 bitar, 175 grader
Recept:
50 g smör
1,25 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Till min höga tårta använde jag dubbel sats av sockerkakan och i två formar. Då blev det fyra bottnar.
- Smält smöret och häll i mjölken.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk, samt vaniljsocker.
- Blanda bakpulver med mjöl och rör ner i smeten.
- Häll i form med avtagbara kanter och grädda i nedre delen av ugnen, på 175 grader, i ca 30 minuter.
Medan kakan var i ugnen började jag fixa med rosorna och bladen - det tog ganska lång tid. Jag färgade marsipanen själv, men det finns att köpa i flera olika färger. Det tog runt 2 timmar att göra rosor och blad, fyllning samt dekorera tårtan.
Som fyllning hade jag grädde blandat med riven marsipan, mosade hallon med lite vaniljsocker, och mycket vaniljkräm :) Jag avslutade med ett ganska tunt (ca 1 cm) lager grädde runt hela tårtan. Bladen lade jag på och rosorna fäste jag med en halv tandpetare.
