Chévre- och parmasnurror
Med risk för att låta tjatig. Men detta är verkligen en kanongod och enkel förrätt!
Härligt att blanda i creme fraichen för att mjuka upp getostsmaken.
Betyg: *****
4 portioner
Recept:
100 g parmaskinka, 8 skivor
200 g chévreost
200 g äkta creme fraiche
1 kruka gräslök
100 g rostade och saltade pumpakärnor
bladspenat och körsbärstomater
Marinad:
1 dl olivolja
2 msk smält/flytande honung
3 msk balsamvinäger
0,5 rödlök, hackad
salt och peppar
- Ta bort det vita skalet på chévreosten och mosa med gaffel. Mixa tillsammans med creme fraichen (använd inte ICAs egna, då blir konsistensen rinnig- som på bilden)
- Tillsätt klippt gräslök.
- Lägg ut parmaskinkan och lägg en matsked av röran på varje skiva och rulla ihop.
- Blanda ingredienserna till marinaden i en skål.
- Lägg babyspenat på tallrikarna, på med parmasnurrorna, några körsbärstomater, ringla över marinaden och avsluta med att strö på pumpafrön.
Perfekt även på tapasbordet.

Kommentarer
Trackback